Vijvers

Een vijver in uw tuin, dat spreekt veel mensen aan. Met name in de zomer als de hele tuin tot leven komt en het ook leuk is om bijvoorbeeld de vissen te voeren. Wel moet een vijver aan een aantal voldoen om problemen te voorkomen, hier een lijstje.

  • Als er vissen in de vijver aanwezig zijn zorg dan dat reigers geen kans hebben om deze leeg te vissen. Dat kan door netten te plaatsen waar het ondiep is maar ook de vormgeving van de vijver zelf is belangrijk.
  • De winter met vorst zorgt er voor dat uw vijver bevriest. Als er dan vissen in zitten moet er genoeg volume en diepte in de vijver zitten om gehele bevriezing te voorkomen wat zou betekenen dat alle vissen en planten zouden sterven.
  • Algen komen al snel voor, een vijver moet dus een goede waterkwaliteit (ph waarde) hebben om alg vorming te voorkomen. Pompen met filters maar ook de juiste soorten planten zijn daarom belangrijk voor uw vijver.
Vijver Tuin

Een van de vele vijvertuinen door ons aangelegd.

Een vijver kan vierkant zijn of juist meer ronde vormen hebben. Graag horen wij uw wensen aan om u van een goed advies te kunnen voorzien. Wij hebben een ruime ervaring met het aanleggen van verschillende soorten vijvers zoals u op de foto’s kunt zien.

Vijver in Groningen

Een andere vijver in Groningen.

Op de foto hier onder ziet u een Japanse tuin, zeer gewild want uw tuin is dan echt het juweel in de omgeving.

Een Japanse vijvertuin

Een Japanse vijvertuin die een geheel vormt met de omgeving.

Wilt u meer weten over een vijver in uw nieuwe tuin, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.